About

Interieurarchitecte

Als master in de interieurarchitectuur -afstudeerjaar 2000 te Diepenbeek- heb ik oog voor detail. Door mij aan te sluiten bij de beroepsvereniging AiNB, die de belangen van de gediplomeerde interieurarchitect behartigt, weet u zeker dat u een professional over de vloer krijgt. Door deelname aan bijscholingen en beurzen tracht ik steeds op de hoogte te blijven van onze wetgeving en de laatste trends inzake interieur.

Silvi Smets


Visie

Een uniek en persoonlijk project waarbij functionaliteit primeert en daarbij een creatieve oplossing biedt binnen elk aspect van het interieur.

Het overbodige maakt plaats voor de essentie, de puurheid - ruimte, licht en materie. De harmonie hiervan zal resulteren in een zuiver en functioneel ontwerp waarbij de persoonlijke touch net dat tikkeltje meer geeft.  Deze krachtlijnen vind je terug in al mijn projecten. Laat dit jouw inspiratiebron zijn.

 

Ontwerp

Het kennismakingsgesprek wordt vertaald in een conceptschets. Het ontwerp groeit verder tot de eerste tussentijdse bespreking waarbij dit met 2D tekeningen en 3D simulaties wordt voorgesteld. Naarmate het ontwerp evolueert, wordt het meer gedetailleerd en uitgebreid met kleur-, materiaal- en interieuradvies.

Niet enkel interieurs komen aan bod, ook poolhouses, gevelrenovaties, achterbouwen, ... worden creatief uitgewerkt. Voor deze opdrachten werk ik samen met een vaste architect. De jarenlange samenwerking zorgt voor duidelijke communicatie waardoor niets het creatieve en constructieve in de weg staat.

Opvolging

De realisatie kan in eigen beheer gebeuren of het project wordt tot in detail door de interieurarchitecte begeleid. In samenspraak met de bouwheer worden hier concrete afspraken gemaakt zodat elke partij weet wat hem of haar te doen staat.

Indien de bouwheer zelf zorgt voor de verdere uitwerking, krijgt hij voldoende info en presentaties mee over de kleur, het materiaal en de inrichting. Met dit gegeven kan hij zelf op zoek naar het geschikte meubel, accessoire, kleur of behang in de gespecialiseerde woon- en decoratiezaken.